• DIY Gratis kerstbal patroon

  Patroon Diy kerstbal

  Welke Kerstbal kun je stippen?

  Het is december. Graag wil ik jullie een cadeautje geven: Ik heb voor jullie een kerst DIY ontworpen. Tijdens het maken heb ik nog allerlei leuke andere inspiratie gekregen. Dus stop vooral niet met lezen. Voor deze Diy heb ik zelf kerstballen van Hema en Blokker gebruikt, 60mm en 80mm. Allerlei gekleurde kerstballen dus kies wat jij mooi vindt. Bij de bouwmarkt heb ik ook hele mooie kersballen gezien in allerlei kleuren! En de kringloop heeft ze ook in allerlei maten.

  Glas is mooi, maar plastic kan ook. Sommige kerstballen hebben een soort lijn (naadje), dat hebben meestal de plastic ballen. Let erop dat je de naad dan naar de zijkant houdt en niet je patroon er recht overheen.

  *Stiptip

  Zelf heb ik de kerstballen voorzien van een kaartje. Zo heb ik mijn vrienden en familie een kerstbal gegeven i.p.v. een kerstkaartje.

  Ik vroeg iedereen naar zijn of haar lievelingskleur en zo ging ik met iedereen zijn of haar kleur aan de slag. Natuurlijk gaf ik hier en daar mijn eigen draai eraan of voegde ik er wit of zwart aan toe.

  Wat heb je nodig?

  Voor dit patroon heb je stipverf nodig. Ik gebruik zelf porseleinverf, van allemaal verschillende merken uit mijn webshop. Kreul, Pebeo, Ge-Stipt Neon, Talens en Glitter. Je zou ook acryl verf of andere hobbyverf kunnen gebruiken, maar deze vloeien wat minder fijn en daarom gebruik ik porseleinverf.  Je wast een kerstbal niet af en ik zelf maak hem ook niet schoon met een natte doek. Plastic ballen kun je niet afbakken, de verflaag van kerstballen kan niet in de oven, en losse onderdelen zijn gelijmd, daarom bak ik ballen niet af.

  Ik gebruikte voor dit gratis patroon stipstokjes: 4mm, 3mm, 1,5mm, 1mm, en 0,5mm. Je vindt van allerlei stokjes in huis denk aan een gum op een potlood die rond is, saté prikkers, tandenstokers en zoveel meer. Een handig hulpmiddel is het stipmaatje daarmee kun je de maten van je stipstokjes opmeten.

  Als je geen stipstokjes in huis hebt hebben we in de webshop handige setjes stipstokjes.

  Diy Guusje op de kerstbal

  Diy Guusje staat in het Ge-Stipt Boek. Deze diy is op veler verzoek ook los leverbaar. En dit bestaande kooppatroon kan ook op een kerstbal!

  Diy Petra blauw of paars.

  Patroon Diy Petra kan op vele manieren en kleuren op een kerstbal. Met of zonder rondje als rand eromheen. Een grote cirkel uit de rondjes set met of sjabloon G of F is best wel moeilijk. Erg mooi is een grote cirkel met patroon Diy Petra in het midden.

  Gratis patroon Diy kerstbal

  Voor deze Diy gebruikte ik:

  – porseleinverf Pebeo 20 en 44, Kreul 16638, Talens 685.
  stipstokjes maat: 4mm, 3mm, 1,5mm, 1mm en 0,5mm.
  – een kerstbal 60 of 80 mm doorsnede.

  Wat ook heel handig is:
  stipmaatje
  – wattenstokjes
  – microdoekje

   

  *Stiptip

  Je kunt de kerstbal in het plastic doosje laten zitten waarin ze geleverd worden en stippen.

  Wat ook heel handig is: leg de kerstbal op een klein glaasje of eierdop als je hem stipt. Je kan ook een klein rolletje washi tape gebruiken om de kerstbal op te leggen.

  Stap 1. Stip met stipstokje 4mm, en Pebeo 20 precies rondom de hals van de kerstbal.

  Stap 2. Stip met stipstokje 1,5mm, Kreul 16638.

  Stap 3. Stip met stipstokje 0,5mm 1 dip 4 stippen links en rechts van stap 2, met Kreul 16638.

  Stap 4. Stip met stipstokje 1,5mm, Talens 685. 

  Stap 5. Stip met stipstokje 1,5mm, Talens 685.

  Stap 6. Stip met stipstokje 0,5mm, 1 dip 4 stippen links en rechts van stap 5, met Talens 685.

  Stap 7. Stip met stipstokje 3mm, Pebeo 44.

  Stap 8. Stip met stipstokje 1,5mm, Pebeo 20.

  Stap 9. Stip met stipstokje 0,5mm, 1 dip 4 stippen links en rechts van stap 8, met
  Pebeo 20.

  Stap 10. Stip met stipstokje 3mm, Pebeo 44.

  *Stiptip 

  Stipstokje 0,5mm is een tandenstoker, niet groter. In de workshops zie ik heel vaak dat mensen toch een groter stokje gebruiken. 

  Voordat je doorgaat met de volgende stap laat je de kerstbal het liefst 24 uur drogen.

  *Stiptip
  Voordat je verder gaat kun je het beste 24 uur wachten. Als je dit eerder doet dan kun je reactie krijgen, of je beschadigd de onderlaag van stip 1. Het is net als een deur schilderen, dat doe je ook niet meteen een uur later, hoe mooier de eerste laag droogt hoe mooier de 2e laag wordt.

  Stap 11. Stip met stipstokje 1,5mm 1 dip 3 stippen, Kreul 16638.

  Stap 12. Stip met stipstokje 1,5mm, Pebeo 44.

  Stap 13. Stip met stipstokje 1mm, Kreul 16638.

  Stap 14. Stip met stipstokje 1 mm, Pebeo 20.

  Stap 15. Stip met stipstokje 1mm 1 dip 3 stippen, Pebeo 20.

  Laat de kerstbal goed drogen, het liefst 24 uur, voor je hem in de boom hangt, dan is de verf goed gedroogd.

  Kerstbal stip inspiratie...

  Deel jij jouw kerstbal op sociale media?

  Ik hoop dat jullie blij zijn met het cadeautje. Ik vind het super tof om jullie stip werken terug te kunnen zien. En te zien welke kerstbal jullie Ge-Stipt hebben.

  Heb jij een kerstbal gestipt met de
  DIY Kerstbal? Deel dit dan op Instagram en Facebook en gebruik de hashtags
  #gestiptvolgtjou en #gestiptkerstbal

  Ik ben benieuwd naar jouw creatie!

  Wil jij meer toffe gratis info en patronen ontvangen? Schrijf je dan nu gratis in voor de nieuwsbrief.

  Ontwerp patroon Ge-Stipt Diy kerstbal.

  Ge-Stipt Brechtje Bubeck C
  2021 Ge-Stipt Diy kerstbal Ge-Stipt

  Al deze benodigdheden zijn te vinden in mijn webshop:
  http://www.ge-stipt.nl

  Niets uit dit patroon – uitgave mag worden vermenigvuldigd.
  Deze tekst en foto’s zijn eigendom van Brechtje Bubeck Ge-stipt. Dit betekent dus dat niets uit deze uitgave gekopieerd of op wat voor manier dan ook gebruikt mag worden zonder toestemming van de maakster.

  lees meer

 • Creative life terugblik

  Creative Life in de Werkspoorkathedraal was een super geweldig event!

  Wat hebben we genoten, met een geweldig topteam!
  De workshops waren nagenoeg uitverkocht. En wat tof dat onze eigen ontworpen producten verkocht werden. Mijn boek, de kleureninspiratie waaier, Neon porseleinverf, kaarsenhouders en nog zoveel meer.

  Alle workshop cursisten maakten deze workshop patroon Keesje. Wat was het tof om ze te zien in verschillende kleuren en afwijkende stipjes. 

  Zo tof dat iedereen het patroon anders maakt en anders ziet. Stippen is voor iedereen en iedereen kan het!

  Recentie Creative Life Imke

  “Op vrijdag 12 november bezocht ik Creative Life: ieder jaar opnieuw kan ik enorm uitkijken naar deze beurs! Als creatieveling vind ik het heerlijk om geïnspireerd te worden door alle creatieve ondernemers die hier hun producten en diensten verkopen. Bovendien is het geweldig om verschillende workshops te kunnen volgen; op een laagdrempelige manier maak je hierdoor kennis met het creatieve vak wat de deelnemers van Creative Life uitoefenen of een potentiële nieuwe hobby… 
   
  Ik volgde een ‘workshop stippen op servies’ bij Brechtje/Ge-stipt. Als eigenaresse van een grafisch vormgevingsbureau ben ik dag in dag uit bezig met creativiteit en daardoor zijn mijn creatieve hobby’s op een laag pitje komen te staan; hoe leuk ik mijn werk ook vind, als je van je creatieve hobby je creatieve werk maakt, wordt creativiteit toch een ‘moetje’. Door Brechtjes enthousiasme en door zelf te ervaren hoe rustgevend het stippen kan werken, ben ik echter verkocht! Na de workshop heb ik meteen een aantal producten uit de webshop van Ge-stipt op mijn verlanglijstje voor Sinterklaas gezet, want ik weet zeker dat ik er een nieuwe hobby bij heb gekregen.”
   
  Met hartelijke groeten,

  Imke Jacobs

  Sfeerbeelden van Creative life

  Recentie Creative Life Joyce

  Mijn moeder en ik zijn op vrijdag naar Creative Life geweest. Het was een mooie locatie, met een makkelijke parkeerplaats dichtbij. We hadden een workshop van tevoren geboekt waar we meteen mee zijn begonnen. Na de workshop zijn we lekker gaan rondstruinen. Het leuke aan dit event is dat er zoveel verschillende stands zijn, waardoor er altijd wel iets creatiefs voor je bij zit. 
  Dat Creative Life niet zo heel groot is, maakt ook dat je sneller nog een workshop boekt. Je hebt daar tijd genoeg voor op de dag. Tevens hangt er een hele fijne sfeer, iedereen is vriendelijk tegen elkaar en staat open voor een praatje.
   
  Zo hebben we op de dag zelf een workshop Gestipt geboekt; we konden een uur later al terecht. Omdat we er zoveel zin in hadden waren we een kwartiertje te vroeg. Brechtje was er ook al klaar voor, waardoor we de eerste 10 minuten een privé workshop kregen. Door hele simpele tips, en het advies om gewoon te beginnen, hadden we een uurtje later een mooi gestipt bordje. Brechtje zag het als je ergens tegen aan liep (welk stokje moet ik nu gebruiken?) en liet je lekker doorwerken als je geen vragen had. Ik merkte dat ik tijdens de workshops helemaal vergat dat ik op een beurs was, en helemaal zen aan het stippen was. 

  Ik had thuis al verf en stipstokjes liggen, maar ik wist niet zo goed hoe te beginnen. Door de workshop werd ik helemaal geïnspireerd om dit weer op te snorren en hier thuis mee verder te gaan.
  Zo heb ik op zondagochtend met de kinderen samen bordjes gestipt. 

  Creative Life en de workshop van Gestipt zijn echt een aanrader! 

  lees meer

 • DIY Kaarsenhouder upcycle

  DIY Kaarsenhouder upcycle

  Buiten wordt het eerder donker, de klok is een uur achteruit gegaan. De houtkachel staat af en toe al heerlijk bij ons thuis te branden, dan heb ik ook zin om kaarsjes aan te steken. In deze blog geef ik jou tips in recyclen en kaarsenhouders te maken. Dat kan op zoveel manieren…. lees jij mee?

  Ik ben dol op recyclen en hergebruik! Heerlijk struinen in de kringloop samen met mijn lieve vriendinnen of man. Mijn neefjes vinden dit trouwens ook geweldig! Je vindt er de gaafste schatten, én je kunt er de tofste dingen mee maken. Je vindt alleen nooit 100 dezelfde dingen dus we kunnen niet allemaal hetzelfde maken.

  Toch wil ik jullie dolgraag laten zien wat je er allemaal mee kunt.

  De afgelopen jaren heb ik een klein beetje servies verzameld, nou ja eigenlijk gewoon heel veel.. Daaruit heb ik een aantal bordjes gekozen.

  Omdat de kleur mooi is, of omdat ik de vorm mooi vind, of omdat de hartjes sjablonen er mooi op staan.

  Ook heb ik meerdere soorten kaarsenhouders verzameld. Onder andere van de kringloop, maar ook bij Juffrouw Saartje in Gouda. Hier vind je de aller allermooiste kleine kaarsenhouders voor kerstboom kaarsjes. (Dat zijn de allerkleinste kaarsenhouders.)

  Laat je inspireren door wat je ziet. Stip op gevoel of met een sjabloon. Daag jezelf uit en hergebruik.

  Na veel vraag zijn de kaarsenhouders toegevoegd in de webshop. En speciaal voor jullie hebben we de klemmen er al vanaf gehaald.

  Als het bordje Ge-Stipt en afgebakken is kun je hem plakken. Heb je een kaarsenhouder gekozen hebt kun je deze op het bordje lijmen.

  Ik word niet gesponsord, maar deze is echt het beste: Bizon 2-componentenlijm. Deze werkt echt top, deze lijm wint het echt!

  Met een spatel meng je de lijm (2 componenten) door elkaar.

  Doe dit op een bordje wat weg mag, of een plastic deksel die je niet meer nodig hebt zoals een oud ijsbakje of een deksel van tomaten (zonder gaatjes).

  Als de lijm goed gemengd is smeer je met de spatel de onderkant van de kaarsenhouder in.

  Plak hem op de voor jou juiste plek van het bordje.

  Laat het minimaal een dag drogen voordat je het gaat gebruiken.

  Ik hoop heel erg dat ik jullie kan inspireren met deze blog. Dat je er warm bij mag zitten deze koudere dagen. En het gezellig kan maken met jouw eigen gemaakte kaarsenhouders.

  Heb jij een kaarsen gestipt met de
  DIY Ge-Stip kaarsenhouder ? Deel dit dan op Instagram en Facebook en gebruik de hashtags
  #gestiptvolgtjou en #gestiptkaarsenhouder

  Wil jij nog meer stipstips? In het Ge-Stipt boek vind je alle informatie. Ook heb ik een uitgebreide DIY gemaakt over de kaarsenhouder.

  lees meer

 • DIY Flower Famke XL

  Flower Famke XL 

  In het boek staat DIY Flower Famke, je kunt nu met een sjabloon een bloem maken. Je hoeft niet meer de ronde sjablonen aan elkaar te plakken en een bloem te maken van losse rondjes en eindeloos te meten.

  Wij hebben speciaal voor jou een sjabloon met midden, middenstippen en bloemblaadjes ontwikkeld. Het kleinere midden kun je maken door later een rond sjabloon in het midden te plakken.

  Omdat het sjabloon zo goed aanslaat hebben we er ook een nieuwe maat van laten ontwikkelen, namelijk een grotere.

  Op het feestje voor #teamgestipt hebben alle dames sjabloon / DIY Flower Famke XL gestipt. Symbolisch voor hen allemaal een prachtige bloem.
  Ik zette ze in het zonnetje en gaf ze bloemen!

  Wat zijn ze mooi geworden hé?
  Ik vroeg aan alle meiden of ze de uitdaging aan wilden gaan en buiten hun comfort zone wilde gaan en andere kleuren durfden te kiezen! Hoe gaaf?!
  Ook heel mooi op een zwart bordje.

  Ze zijn zo tof geworden! Vanaf nu vind je DIY Flower Famke XL ook in de webshop.

   

  Toffe foto’s zijn gemaakt door @Studioliefsvanfleur.

   

  De sjablonen worden geleverd met een DIY patroon beschrijving. Het is mooi mat dikgedrukt papier. Hierin word stap voor stap beschreven hoe jij Flower Famke kan maken. De stappen worden met foto’s beschreven en tekst. Er staan kleuren opties in en een heleboel stiptips. Ik ben benieuwd naar jouw #flowerfamkexl

  lees meer

 • Kleureninspiratie waaier

  Ge-Stipt kleureninspiratie waaier

  Handige oplossing voor stippen op porselein

  Lang hebben we nagedacht over hoe we het voor jullie makkelijker kunnen maken. Ik zag mensen met kladjes, met testbordjes, die ze dan thuis lieten liggen en dan wisten ze niet meer welke kleuren ze hadden en welke kleuren ze nog misten. Nu is er een handige oplossing in de vorm van de kleureninspiratie waaier, die je overal mee naartoe kunt nemen.

  Samen met Antoinette (de vormgeefster) heb ik dagen en uren gewerkt aan het ontwerp. Na maanden van aanpassen en bewerken is de kleureninspiratie waaier af!

  Dit is een musthave als je van stippen houdt. Heb jij ook veel porseleinverf? Deze Ge-Stipt original mag niet missen in jouw collectie stipgereedschap. de kleureninspiratie-waaier wordt geleverd in een passend doosje. Handig om hem in op te bergen en om hem overal mee naar toe te kunnen nemen (zonder dat hij beschadigt).

  De kleureninspiratie waaier wordt niet gestipt aan jou geleverd! Je stipt de lege kleureninspiratie waaier zelf in.

  Je kunt kleuren naast elkaar leggen, kijken of de kleuren bij elkaar passen, jouw kleuren rangschikken, beslissen welke kleuren je gaat gebruiken en nog zoveel meer.

  Met de kleureninspiratie waaier kun jij jezelf inspireren.

  Bij aankoop zit een gratis kaart met allerlei gratis stiptips

  • We vertellen met welkstipstokje je het beste kunt stippen
  • Met welke pen je het beste kunt schrijven
  • Hoe je hem gebruikt
  • Hoe je fouten kunt herstellen
  • Hoe je hem laat drogen

  Je kunt alle losse stipstrookjes aan de ring hangen, zodat je ze makkelijk eraf kunt halen en kunt stippen. We hebben ook navulling als jij meer porseleinverf in jouw collectie hebt. 

   

  lees meer

 • Brechtje Blogt: Teststipsters

  Deze blog staat helemaal in het teken van teststipsters.
  In het proces van het maken van het boek plaatste ik een oproep. Wie wil er teststippen?
  Ik kreeg zoveel reacties dat het heel moeilijk kiezen was.

  Maar het is gelukt.

  Ik heb fantastische input gekregen.
  De dames dachten enorm mee en vulden aan waar nodig en waren ook nog eens heel erg kritisch.
  Echt mega top.

  Ik heb de teststipsters alle creatieve vrijheid gegeven. Niks moet alles mag is mijn motto. Zo ook voor hen. En ik vroeg ze expliciet om het in een andere kleur of opvul kleur te maken dan dat ik deed.

  Ze hebben gevarieerd met de patronen en sjablonen.
  Dus soms zie je maar, een sjabloon vaker terugkomen of juist weggelaten.
  Zo is het ook in het echt, stippen is doen. En niets moet. Heel inspirerend dat je soms zulke andere resultaten krijgt door een kleine aanpassing in patroon. En zo zie je houd je niet van dieren of vormen dan kan het met ronde sjablonen. En iemand anders kiest er juist liever voor en laat de ronde sjablonen juist weg…

  Wel probeerde ik het juiste patroon bij een tester te zoeken, dat ze iets kregen wat ze leuk vinden….

  Zo waardevol, zonder teststipsters was dit boek er niet geweest. Ik ben ze super mega dankbaar! 

  En de resultaten van de teststipsters zijn mega mooi, inspirerend en aanvullend. Kijken jullie mee, en laat je je inspireren?!

  LINDA

  Allerliefste Linda,

  Leerde ik kennen via Instagram we hebben veel gemeen, onze banen, creatief zijn, naar de kringloop struinen, stippen, neon, leuk weetje onze katten zijn broer en zus. Achter de schermen helpt Linda ook mee met brainstormen, ordenen, zakjes sjablonen vullen en nog veel meer!
  Linda mega bedankt!

  Wat linda ”zegt” ;

  Hoi,

  Ik vind het echt een eer om teststipper te mogen zijn. De stipprojecten waar ik mee bezig ben, zijn een leuke uitdaging. Net even anders dan anders, doordat het sjabloon of juist de ondergrond uitdaging geeft. 

  Groetjes Linda

  Wat Linda Ge-Stipt heeft:

  Suzanne

  Suzanne ken ik via instagram we kunnen uren praten over stippen en alles wat met stippen te maken heeft! Ze heeft een eigen stijl wat stippen betreft. Ik ben zo blij dat ze teststipster wilde zijn!

  Super stoer dat Suzanne bij de snoeppot figuren gebruikte, ik kon haar dus uitdagen om iets nieuws te proberen! 
  Heel erg tof!

  “De nieuwe patronen die ik heb mogen testen zijn heel mooi en allemaal heel verschillend. De nieuwe sjablonen die gebruikt worden zijn leuk, maar ook praktisch. De voorwerpen waarop wordt gestipt zijn verrassend en uitdagend. Ondanks dat ik al een aantal jaren stip heb ik toch weer nieuwe technieken geleerd en andere objecten gemaakt en dat vind ik heel leuk! Dus ik ben ook heel benieuwd naar de andere patronen in het boek.”

  Groeten van Suzanne

  Wat Susanne Ge-Stipt heeft:

  Rozella

  Rozella ken ik via Instagram.
  Maar eigenlijk via de Kreadoe waar ze haar eerste mini workshop stippen deed.
  Als ik met haar bel en klets voelt het alsof ik haar al jaren ken. We kunnen het overal over hebben ook heel veel over stippen. Ik vind haar stijl van stippen zo mooi en haar kleurgebruik mega uniek, en zo goed gekozen!

  “Brechtje heeft echt een super tof werk geleverd. De nieuwe patronen zijn zo gaaf, uitdagend en leuk om te stippen. De sjablonen die hierbij gebruikt kunnen worden zijn zoet, schattig en hebben een prachtig eindresultaat! Ik geniet er volop van.”

  Liefs, Rozella

  Wat Rozella Ge-Stipt heeft:

  Millanie

  Millanie ken ik via instagram.
  Ze stipt er heerlijk op los. Ze begrijpt de sjablonen en vult waar aan waar nodig! Durft critisch te zijn. En ze stipt ook snel!
  Zo fijn dat ze teststipster wilde zijn!

  De test – stip werkjes die brechtje voor mij koos zijn af, en ik kijk met heel veel plezier terug op deze geweldige uitdaging!
  Nieuwe patronen, nieuwe sjablonen… ze zijn geweldig!! 

  Wat Millanie Ge-Stipt heeft:

  lees meer