Kleureninspiratie waaier

Ge-Stipt kleureninspiratie waaier

Handige oplossing voor stippen op porselein

Lang hebben we nagedacht over hoe we het voor jullie makkelijker kunnen maken. Ik zag mensen met kladjes, met testbordjes, die ze dan thuis lieten liggen en dan wisten ze niet meer welke kleuren ze hadden en welke kleuren ze nog misten. Nu is er een handige oplossing in de vorm van de kleureninspiratie waaier, die je overal mee naartoe kunt nemen.

Samen met Antoinette (de vormgeefster) heb ik dagen en uren gewerkt aan het ontwerp. Na maanden van aanpassen en bewerken is de kleureninspiratie waaier af!

Dit is een musthave als je van stippen houdt. Heb jij ook veel porseleinverf? Deze Ge-Stipt original mag niet missen in jouw collectie stipgereedschap. de kleureninspiratie-waaier wordt geleverd in een passend doosje. Handig om hem in op te bergen en om hem overal mee naar toe te kunnen nemen (zonder dat hij beschadigt).

De kleureninspiratie waaier wordt niet gestipt aan jou geleverd! Je stipt de lege kleureninspiratie waaier zelf in.

Je kunt kleuren naast elkaar leggen, kijken of de kleuren bij elkaar passen, jouw kleuren rangschikken, beslissen welke kleuren je gaat gebruiken en nog zoveel meer.

Met de kleureninspiratie waaier kun jij jezelf inspireren.

Bij aankoop zit een gratis kaart met allerlei gratis stiptips

 • We vertellen met welkstipstokje je het beste kunt stippen
 • Met welke pen je het beste kunt schrijven
 • Hoe je hem gebruikt
 • Hoe je fouten kunt herstellen
 • Hoe je hem laat drogen

Je kunt alle losse stipstrookjes aan de ring hangen, zodat je ze makkelijk eraf kunt halen en kunt stippen. We hebben ook navulling als jij meer porseleinverf in jouw collectie hebt. 

 

Brechtje Blogt: Teststipsters

Deze blog staat helemaal in het teken van teststipsters.
In het proces van het maken van het boek plaatste ik een oproep. Wie wil er teststippen?
Ik kreeg zoveel reacties dat het heel moeilijk kiezen was.

Maar het is gelukt.

Ik heb fantastische input gekregen.
De dames dachten enorm mee en vulden aan waar nodig en waren ook nog eens heel erg kritisch.
Echt mega top.

Ik heb de teststipsters alle creatieve vrijheid gegeven. Niks moet alles mag is mijn motto. Zo ook voor hen. En ik vroeg ze expliciet om het in een andere kleur of opvul kleur te maken dan dat ik deed.

Ze hebben gevarieerd met de patronen en sjablonen.
Dus soms zie je maar, een sjabloon vaker terugkomen of juist weggelaten.
Zo is het ook in het echt, stippen is doen. En niets moet. Heel inspirerend dat je soms zulke andere resultaten krijgt door een kleine aanpassing in patroon. En zo zie je houd je niet van dieren of vormen dan kan het met ronde sjablonen. En iemand anders kiest er juist liever voor en laat de ronde sjablonen juist weg…

Wel probeerde ik het juiste patroon bij een tester te zoeken, dat ze iets kregen wat ze leuk vinden….

Zo waardevol, zonder teststipsters was dit boek er niet geweest. Ik ben ze super mega dankbaar! 

En de resultaten van de teststipsters zijn mega mooi, inspirerend en aanvullend. Kijken jullie mee, en laat je je inspireren?!

LINDA

Allerliefste Linda,

Leerde ik kennen via Instagram we hebben veel gemeen, onze banen, creatief zijn, naar de kringloop struinen, stippen, neon, leuk weetje onze katten zijn broer en zus. Achter de schermen helpt Linda ook mee met brainstormen, ordenen, zakjes sjablonen vullen en nog veel meer!
Linda mega bedankt!

Wat linda ”zegt” ;

Hoi,

Ik vind het echt een eer om teststipper te mogen zijn. De stipprojecten waar ik mee bezig ben, zijn een leuke uitdaging. Net even anders dan anders, doordat het sjabloon of juist de ondergrond uitdaging geeft. 

Groetjes Linda

Wat Linda Ge-Stipt heeft:

Suzanne

Suzanne ken ik via instagram we kunnen uren praten over stippen en alles wat met stippen te maken heeft! Ze heeft een eigen stijl wat stippen betreft. Ik ben zo blij dat ze teststipster wilde zijn!

Super stoer dat Suzanne bij de snoeppot figuren gebruikte, ik kon haar dus uitdagen om iets nieuws te proberen! 
Heel erg tof!

“De nieuwe patronen die ik heb mogen testen zijn heel mooi en allemaal heel verschillend. De nieuwe sjablonen die gebruikt worden zijn leuk, maar ook praktisch. De voorwerpen waarop wordt gestipt zijn verrassend en uitdagend. Ondanks dat ik al een aantal jaren stip heb ik toch weer nieuwe technieken geleerd en andere objecten gemaakt en dat vind ik heel leuk! Dus ik ben ook heel benieuwd naar de andere patronen in het boek.”

Groeten van Suzanne

Wat Susanne Ge-Stipt heeft:

Rozella

Rozella ken ik via Instagram.
Maar eigenlijk via de Kreadoe waar ze haar eerste mini workshop stippen deed.
Als ik met haar bel en klets voelt het alsof ik haar al jaren ken. We kunnen het overal over hebben ook heel veel over stippen. Ik vind haar stijl van stippen zo mooi en haar kleurgebruik mega uniek, en zo goed gekozen!

“Brechtje heeft echt een super tof werk geleverd. De nieuwe patronen zijn zo gaaf, uitdagend en leuk om te stippen. De sjablonen die hierbij gebruikt kunnen worden zijn zoet, schattig en hebben een prachtig eindresultaat! Ik geniet er volop van.”

Liefs, Rozella

Wat Rozella Ge-Stipt heeft:

Millanie

Millanie ken ik via instagram.
Ze stipt er heerlijk op los. Ze begrijpt de sjablonen en vult waar aan waar nodig! Durft critisch te zijn. En ze stipt ook snel!
Zo fijn dat ze teststipster wilde zijn!

De test – stip werkjes die brechtje voor mij koos zijn af, en ik kijk met heel veel plezier terug op deze geweldige uitdaging!
Nieuwe patronen, nieuwe sjablonen… ze zijn geweldig!! 

Wat Millanie Ge-Stipt heeft:

Stippen is doen

Maar ik begin eerst met…Opbergen

Om de kwaliteit van de verf optimaal te houden is goed opbergen super belangrijk.

 • Stop de potjes in een box of doos (donker).
 • Zet de verf niet naast  je verwarming of kachel.
 • Zet de verf ook niet op een koude plek (kelder/schuur) waar het kan vriezen.
 • Zet de verf liever ook niets constant op tafel met ochtend- en of avondzon.
Stippen met Kreul Chalky Porselein verf

Je start met stippen, schudt het potje heel goed. Maar wel met de deksel naar beneden. Daarna draai je het potje om en maak je hem open. DUS NIET OP ZIJN KOP OPENEN.

Roer de verf dan met een spatel heel goed door. Gebruik kleine spateltjes zodat de spatel helemaal in het potje past, en je goed rondom kan roeren En roer het goed door, maar niet té krachtig want dan krijg je allemaal luchtbellen. Meer als een soort slagroom door je recept spatelen….

Je kunt ervoor kiezen om uit de deksel te stippen, zoals ik dat ook doe. Of uit een mengpallet stippen. Het heeft beide voor- en nadelen. Ik vind het zelf vaak net te kort in een mengpallet. Of wat onhandig omdat je soms net niet genoeg verf hebt om lekker te dippen. En dan krijg je bezuinigde stippen.

Daarom vind ik persoonlijk stippen uit de deksel prettiger.

Roer trouwens alsjeblieft niet met een wattenstaafje. Je krijgt dan allemaal pluisjes in je verf, en dat zie je terug in je stippen.

Sommige mensen vinden dan nog dat de verf te dik is. Het is misschien wennen, als je geen Kreul Chalky gewend bent. Je mag wat medium toevoegen.

Medium van Amsterdam Talens

Ik heb allerlei dingen getest, Kreul zelf heeft geen medium voor porselein verf die je kunt afbakken. Na veel testen heb ik zelf gekozen voor medium van Amsterdam Talens. Kies dan alsjeblieft voor de matte variant.

Werkwijze: Neem een beetje medium op de spatel. Dat kan in de deksel mengen met de spatel. Maar je kunt dat ook in het mengpallet doen. Neem nooit meer dan 1/3 medium in verhouding tot de verf. Dus 1 spatel medium, 3 spatels verf.

Ik neem eerst 3 spatels verf, en dan een spatel medium. Schep het door de verf. Als je hard roert krijg je vaak belletjes. Deze belletjes zie je terug in de verf. Mocht het je toch overkomen, dan kan je deze met een tandenstoker doorprikken in de stippen.

Maar als je niet te hard roert heb je ze niet…

Als je de verf goed vindt kan je hem gebruiken. Vind je hem nog steeds te dik dan voeg je nog een spatel schepje medium toe.

Stippen is doen!

Niet twijfelen, hoe meer je het doet, hoe beter je het onder de knie krijgt. Het kan niet fout gaan jij bent de kunstenaar, jij bepaalt! Doe wat goed voelt ook met mengen en medium toevoegen. Het komt echt goed ik beloof het!

Kreul Mat alleen gebruiken is erg mooi rustig. Maar voeg eens een beetje metallic toe. Dan krijg je een prachtige diepte in je stippatroon.

Heb je nog vragen over Kreul, vragen over medium of vragen over dit onderwerp schroom niet en mail je vraag gewoon naar mij toe!

Liefs Brechtje

DO’s…

 • Altijd het potje eerst goed schudden en met de deksel naar beneden
 • Roer de verf goed door met een klein spateltje. Ga ook goed over de bodem
 • Roer goed door, net zoals je slagroom spatelt door een recept

Don’ts…

 • NOOIT potje op zijn kop openen
 • Gebruik geen oorstaafje als spatel, er komen dan pluisjes in de verf
 • Roer niet te krachtig dan krijg je allemaal luchtbellen

GE-Stipt is ambassadeur Nederland van kreulverf

In de webwinkel kun je alle soorten vinden.


Naar de verf

Brechtje Blogt 2: DIY STIPPEN OP GLAS

DIY  STIPPEN OP GLAS

 

 

 

Lieve stippers,

Ik krijg heel erg veel vragen over glas stippen. En eerlijk is eerlijk ik houd gewoon het aller meest van keramiek. Maar de vraag bleef gesteld worden door jullie. Dus ik startte een onderzoek om jullie vraag zo goed mogelijk te kunnen beantwoorden. Er zitten voor mijzelf een paar haken en ogen aan stippen op glas. Ik vind het zelf niet fijn om dit in mijn ‘gewone’ huishoud oven te bakken. Wat als het knapt, en je wil erna lasagne of taart bakken…. Ik vind dat zelf niet fijn. Dus ik bak glas absoluut niet in mijn huishoudoven af. Ik kies zelf alleen dik glas, dus geen dun fragiel glas.
Ik kies voor stevige flessen van de pasta saus, koffiemelk flessen, Hema theelichtjeshouders en wel de ongekleurde. De gekleurde hebben een coating waardoor ze niet afgebakken kunnen worden. En ik heb prachtige kaarsenhouders gevonden in de winkel van HIP&HIS.

Stippen op glas

Ik ben gaan experimenteren met stippen op glas met verschillende soorten verf. Glasverf is heel dun en vloeibaar, en op een rond object krijg je een enorme druppel en loopt de verf naar beneden. Maar porseleinverf doet het juist prima en geeft een verrassend leuk resultaat! Zelf heb ik voor dekkende kleuren gekozen, met name matte verf van Kreul en dekkende kleuren van Pebeo.

Je kunt porselein verf in de fles gieten, dat deed ik bij de donkerblauwe, roze en zwarte. Laat wat verf erin lopen doe de deksel erop en schud en draai net zo lang totdat de verf egaal verdeeld is over de pot. Je kunt er als het goed is niet meer doorheen kijken. Ik koos voor Kreul 16637 en Pebeo mat zwart 201. Ik heb ze drie à vier uurtjes laten staan en daarna op de kop op een rooster in de gootsteen gezet. Op deze manier kan de overige verf eruit kan druppen. Daarna heb ik ze rechtop gezet en nog 24 uur laten drogen en vervolgens in mijn speciale afbakstipoven afgebakken. Ik bak glas dus niet in mijn huishoudoven.

DOWNLOAD HIER DE DIY

Maak gebruik van sjablonen uit de Ge-stipt collectie

Op de theelichtjes (van Hema) gebruikte ik een kwast. Pebeo mat zwart 201 en Kreul 16633. Het kan ook met een sponsje, maar dat vond ik zelf minder mooi en dekkend worden. Ik gebruikte gewoon een kwast en plakte met schilderstape een band of een rand af. Zo kun je in het midden van de pot een band zetten. Of schuin een helft schilderen. De verf zet ik normaal op, niet te dik, met de kwast op en laat ik goed drogen. Vervolgens zet laat ik de verf goed drogen, en zet vervolgens een tweede laag verf op met de kwast. Dan is het mooi dekkend, zeker omdat er kaarsen in komen. Verwijder bij de tweede laag meteen ook het tape. Laat nu de verf heel goed drogen, daarna bak ik hem af volgens de bakinstructie die op het potje van je gebruikte porseleinverf staat. Als alles afgebakken is, ga ik stippen. Omdat je dan de producten overal vast kunt pakken. Op de flessen maakte ik met de sjablonen uit onze eigen collectie  een Bij, Vliegend Hert, Lobster en een Ornament.

Op de theelichthouders zette ik andere vormen met andere sjablonen uit onze eigen collectie. Ananassen, hartjes en natuurlijk rondjes. Eigenlijk kan en mag alles. Kies wat je mooi vind en wat jouw leuk lijkt! Want jij bent de artiest en het komt altijd goed! Ik stip daarbij net als op Keramiek. Maar kies dan wel voor dekkende kleuren, met name van Kreul en Pebeo. Maar kies
vooral wat je mooi vind en wat je aanspreekt. Dekkend werkt vooral fijner. Laat je stipwerk minimaal 24 uur drogen en bak het dan. Als je meer wilt weten over afbakken vind je op mijn website een uitgebreide pagina over afbakken. Ik bak hem niet af in mijn huishoudoven, dus in mijn speciale afbakstipoven. Zelf aan de slag gegaan? Deel dan je resultaat met de #gestiptvolgtjou
Dan maak je ook nog kans op een stippakket.

Heel veel liefs,
Brechtje

 

DOWNLOAD HIER DE DIY

 

 

Brechtje Blogt

Brechtje's DIY stippen deksel

Lieve Stippers,

Graag wil ik jullie inspireren en keer iets anders te doen. Jullie in deze tijd een creatief hart onder de riem steken. Gewoon omdat het kan. Omdat het leuk is en het je allerlei leuke, nieuwe ideeën brengt.

Wie wat bewaart, die heeft wat. Spaar wat mooie potten op in de keuken. Denk aan pastasaus potten, mooie mosterd potjes, van pesto- of jam potten. Kies de potten die jij mooi vindt.

Het is leuk, want je gooit het niet in de glasbak. Het is duurzaam, want je hergebruikt. En het staat hartstikke leuk in je keuken of op je bureau.

Stiptips

Ik geef je ook wat tips.Doe handschoenen aan bij spray paint. Zorg ervoor dat je omgeving geschikt is voor spray paint.

Het nevelt, en altijd veel meer dan je denkt. Dek je ruimte dus zoveel mogelijk af en zorg dat de omgeving vrij is van dingen die beschermd moeten worden. Je wilt echt geen nevel op je pas geschilderde kast! Dat is mij een keer overkomen…. Na deze ervaring heb ik zelf een tent gebouwd van een kinderen-tentje om daarin te sprayen.

Maar dat ga ik een andere keer laten zien. Neem deze tips van mij aan; hier spreekt iemand met ervaring.

Heb jij de tip ook gebruikt?

Deel hem dan met de #gestiptvolgtjou

Dan maak je ook nog eens kans op een stippakket.

Heel veel liefs,

Brechtje

De DIY kun je hieronder downloaden en bestaat uit 3 pagina’s. In het kader van de duurzaamheid print zwart/wit.

Verder kun je alles wat je voor deze DIY nodig hebt in de webshop vinden. 

error: Content is protected !!