een kijkje achter de schermen

Het maken en uitgeven van het boek was een tof en spannend proces. Ook hebben er veel mensen aan meegeholpen om mijn droom het schrijven van een boek te laten uitkomen.

hoe kwam het boek tot stand?

Vorig jaar augustus kreeg mijn man een herseninfarct. Je gaat nadenken over de gekste dingen. Ik vertelde hem erna, als ik morgen doodga heb ik spijt van dat ik geen boek heb gemaakt… We prikten de datum 1-6-2021 dan zou het boek af moeten zijn.

Ik vroeg als eerste mijn vormgeefster Antoinette van Schaik of ze het zou willen vormgeven. Want zij kan als de beste de chaos uit mijn hoofd vormgeven en structureren. Dagen zat ik met mijn man voor de kachel aan het einde van het jaar. Nadenken wat er in het boek moest komen, wat mocht niet ontbreken…. Zo zou het eruit moeten zien, dacht ik.

Toen kwam ik bij de drukkerij er is zoveel keus… Als je het boek zelf uitgeeft mag je ook alles kiezen maar elke keus, maakt het duurder.

Maar als zeg ik het zelf… Ik denk dat we de juiste concessies gemaakt hebben. Neon op de rug en een grotere maat boek dan gemiddeld zodat het boek lekker open licht.

Alle DIY’s zijn door mij bedacht en gestipt. Antoinette heeft daarna de patronen uitgewerkt en was verantwoordelijk voor de hele vormgeving van het boek. Mijn buurvrouw, die lerares Nederlands is heeft het hele boek van A-Z gecontroleerd op taal-en spelfouten. Samen met Linda en Marscha! Alle patronen zijn getest door lieve teststippers. En samen met Bloem@work heb ik de actie’s rondom de boekpromotie/verkoop bedacht. En alles natuurlijk met steun van lieve familie en vriendinnen. Het was een hele klus maar alle moeite waard. Ik hoop dat jullie het net zo goed gelukt vinden als ik.

Beter spijt van de dingen die je hebt gedaan, dan spijt van de dingen die je niet hebt gedaan!

Zo rolde het boek van de persen in de drukkerij:

Hulp van teststippers

Uiteraard moesten alle ideeën ook nog worden uitgevoerd. Hiervoor heb ik hulp gehad van een aantal lieve teststipsters. Hieronder kun je zien wie wat heeft gemaakt.

[bc-testimonial speed="500" timeout="5000"]
Gestipt door Rozella
Gestipt door Millanie
Gestipt door Suzanne
Gestipt door Linda

het boek is NU te koop

Vanaf 1 juni te koop

Correctie

Eigenlijk is stippen precies wat het woord zegt: met verf stippen zetten. Je zet stippen in allerlei maten, kleuren en patronen op bijvoorbeeld serviesgoed. Brechtje Bubeck neemt je in het boek Ge-Stipt mee in de wereld van het stippen.

Vol enthousiasme vertelt zij over haar “uit de hand gelopen” hobby. Over hoe zij ermee begon, over haar zoektocht verschillende soorten verf, kleuren, sjablonen, ondergronden, etcetera. Door de ervaringen die ze daarmee heeft opgedaan, is ze in staat om je allerlei tips te geven. 

In het eerste gedeelte van het boek zet ze uiteen welke materialen handig en/of nodig zijn bij het stippen.  In het tweede gedeelte zijn elf verschillende DIY’s opgenomen. Dankzij de duidelijke stap-voor-stap instructies en de daarbij behorende  kleurenfoto’s kun je direct aan de slag!

Nicolette

 

Marketing ondersteuning

Brechtje had een droom. En dromen zijn er om waar te maken. Creatief gedreven en zeer vastberaden is er door haar gewerkt aan Ge-Stipt, het boek. Alle beslissingen werden gewikt en gewogen en er waren nogal wat beslissingen om te nemen. Ik denk dat het resultaat volledig in lijn ligt met wie Brechtje is en wat ze allemaal doet om het stippen voor iedereen toegankelijk te maken. Missie geslaagd.

Jorien Bloemink, Bloem@work

Correctie

“Brechtjes boek is een aanrader voor zowel de beginnende als gevorderde stipper. De beginner leert stap voor stap om te stippen, en voor de gevorderde stipper is er veel inspiratie om jezelf verder uit te dagen en nieuwe dingen te proberen. Met dit boek bij de hand raak je nooit uitgestipt! Mijn favoriete onderdeel uit het boek zijn de uitdagende Do It Yourself-projecten. Ik kan niet wachten om het boek te ontvangen!”

Linda

Vormgeving

Correctie

Brechtje zou Brechtje niet zijn als ze niet steeds iets nieuws uitprobeert. De grote vraag is altijd “wat heeft ze nu weer bedacht?” Toen ze vertelde dat ze een boek ging uitbrengen viel ik zowat van mijn stoel. Dat ze de uitdaging aan durfde met haar forse dyslexie getuigd van een flinke portie doorzettingsvermogen en passie voor wat ze doet.

En ja hoor, na maandenlang zwoegen fikste ze het gewoon weer!

Als een van de eersten heb ik het ontwerp van haar boek mogen zien en ik kan zeggen dat het als vanouds “typisch Brechtje” en en dus heerlijk verrassend is. Prachtige patronen, waardevolle tips en de leukste creatieve ideeën.

Kortom een aanrader!

Marscha 

Wil je ook op de hoogte blijven van het laatste stipnieuws van Brechtje? Meld je dan aan voor de Ge-stipt nieuwsbrief.


error: Content is protected !!