Patroon Diy kerstbal

Welke Kerstbal kun je stippen?

Het is december. Graag wil ik jullie een cadeautje geven: Ik heb voor jullie een kerst DIY ontworpen. Tijdens het maken heb ik nog allerlei leuke andere inspiratie gekregen. Dus stop vooral niet met lezen. Voor deze Diy heb ik zelf kerstballen van Hema en Blokker gebruikt, 60mm en 80mm. Allerlei gekleurde kerstballen dus kies wat jij mooi vindt. Bij de bouwmarkt heb ik ook hele mooie kersballen gezien in allerlei kleuren! En de kringloop heeft ze ook in allerlei maten. Glas is mooi, maar plastic kan ook. Sommige kerstballen hebben een soort lijn (naadje), dat hebben meestal de plastic ballen. Let erop dat je de naad dan naar de zijkant houdt en niet je patroon er recht overheen. *Stiptip Zelf heb ik de kerstballen voorzien van een kaartje. Zo heb ik mijn vrienden en familie een kerstbal gegeven i.p.v. een kerstkaartje. Ik vroeg iedereen naar zijn of haar lievelingskleur en zo ging ik met iedereen zijn of haar kleur aan de slag. Natuurlijk gaf ik hier en daar mijn eigen draai eraan of voegde ik er wit of zwart aan toe.

Wat heb je nodig?

Voor dit patroon heb je stipverf nodig. Ik gebruik zelf porseleinverf, van allemaal verschillende merken uit mijn webshop. Kreul, Pebeo, Ge-Stipt Neon, Talens en Glitter. Je zou ook acryl verf of andere hobbyverf kunnen gebruiken, maar deze vloeien wat minder fijn en daarom gebruik ik porseleinverf.  Je wast een kerstbal niet af en ik zelf maak hem ook niet schoon met een natte doek. Plastic ballen kun je niet afbakken, de verflaag van kerstballen kan niet in de oven, en losse onderdelen zijn gelijmd, daarom bak ik ballen niet af. Ik gebruikte voor dit gratis patroon stipstokjes: 4mm, 3mm, 1,5mm, 1mm, en 0,5mm. Je vindt van allerlei stokjes in huis denk aan een gum op een potlood die rond is, saté prikkers, tandenstokers en zoveel meer. Een handig hulpmiddel is het stipmaatje daarmee kun je de maten van je stipstokjes opmeten. Als je geen stipstokjes in huis hebt hebben we in de webshop handige setjes stipstokjes.

Diy Guusje op de kerstbal

Diy Guusje staat in het Ge-Stipt Boek. Deze diy is op veler verzoek ook los leverbaar. En dit bestaande kooppatroon kan ook op een kerstbal!

Diy Petra blauw of paars.

Patroon Diy Petra kan op vele manieren en kleuren op een kerstbal. Met of zonder rondje als rand eromheen. Een grote cirkel uit de rondjes set met of sjabloon G of F is best wel moeilijk. Erg mooi is een grote cirkel met patroon Diy Petra in het midden.

Gratis patroon Diy kerstbal

Voor deze Diy gebruikte ik: - porseleinverf Pebeo 20 en 44, Kreul 16638, Talens 685. - stipstokjes maat: 4mm, 3mm, 1,5mm, 1mm en 0,5mm. - een kerstbal 60 of 80 mm doorsnede. Wat ook heel handig is: - stipmaatje - wattenstokjes - microdoekje *Stiptip Je kunt de kerstbal in het plastic doosje laten zitten waarin ze geleverd worden en stippen. Wat ook heel handig is: leg de kerstbal op een klein glaasje of eierdop als je hem stipt. Je kan ook een klein rolletje washi tape gebruiken om de kerstbal op te leggen. Stap 1. Stip met stipstokje 4mm, en Pebeo 20 precies rondom de hals van de kerstbal. Stap 2. Stip met stipstokje 1,5mm, Kreul 16638. Stap 3. Stip met stipstokje 0,5mm 1 dip 4 stippen links en rechts van stap 2, met Kreul 16638. Stap 4. Stip met stipstokje 1,5mm, Talens 685. Stap 5. Stip met stipstokje 1,5mm, Talens 685. Stap 6. Stip met stipstokje 0,5mm, 1 dip 4 stippen links en rechts van stap 5, met Talens 685. Stap 7. Stip met stipstokje 3mm, Pebeo 44. Stap 8. Stip met stipstokje 1,5mm, Pebeo 20. Stap 9. Stip met stipstokje 0,5mm, 1 dip 4 stippen links en rechts van stap 8, met Pebeo 20. Stap 10. Stip met stipstokje 3mm, Pebeo 44. *Stiptip Stipstokje 0,5mm is een tandenstoker, niet groter. In de workshops zie ik heel vaak dat mensen toch een groter stokje gebruiken.

Voordat je doorgaat met de volgende stap laat je de kerstbal het liefst 24 uur drogen.

*Stiptip Voordat je verder gaat kun je het beste 24 uur wachten. Als je dit eerder doet dan kun je reactie krijgen, of je beschadigd de onderlaag van stip 1. Het is net als een deur schilderen, dat doe je ook niet meteen een uur later, hoe mooier de eerste laag droogt hoe mooier de 2e laag wordt. Stap 11. Stip met stipstokje 1,5mm 1 dip 3 stippen, Kreul 16638. Stap 12. Stip met stipstokje 1,5mm, Pebeo 44. Stap 13. Stip met stipstokje 1mm, Kreul 16638. Stap 14. Stip met stipstokje 1 mm, Pebeo 20. Stap 15. Stip met stipstokje 1mm 1 dip 3 stippen, Pebeo 20. Laat de kerstbal goed drogen, het liefst 24 uur, voor je hem in de boom hangt, dan is de verf goed gedroogd.

Kerstbal stip inspiratie...

Deel jij jouw kerstbal op sociale media?

Ik hoop dat jullie blij zijn met het cadeautje. Ik vind het super tof om jullie stip werken terug te kunnen zien. En te zien welke kerstbal jullie Ge-Stipt hebben. Heb jij een kerstbal gestipt met de DIY Kerstbal? Deel dit dan op Instagram en Facebook en gebruik de hashtags #gestiptvolgtjou en #gestiptkerstbal Ik ben benieuwd naar jouw creatie! Wil jij meer toffe gratis info en patronen ontvangen? Schrijf je dan nu gratis in voor de nieuwsbrief. Ontwerp patroon Ge-Stipt Diy kerstbal. Ge-Stipt Brechtje Bubeck C 2021 Ge-Stipt Diy kerstbal Ge-Stipt Al deze benodigdheden zijn te vinden in mijn webshop: http://www.ge-stipt.nl Niets uit dit patroon - uitgave mag worden vermenigvuldigd. Deze tekst en foto's zijn eigendom van Brechtje Bubeck Ge-stipt. Dit betekent dus dat niets uit deze uitgave gekopieerd of op wat voor manier dan ook gebruikt mag worden zonder toestemming van de maakster.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Nieuwste posts

Neon
Brechtje

Neon

‘Een droom die uitkwam… Omdat ik zeer trots ben op onze eigen Ge-Stipt Originals, en wij de afgelopen maand veel potjes Neon hebben gemaakt, leek

Lees Meer »
Creative Life
Brechtje

Creative life terugblik

Creative Life in de Werkspoorkathedraal was een super geweldig event! Wat hebben we genoten, met een geweldig topteam! De workshops waren nagenoeg uitverkocht. En wat

Lees Meer »
DIY
Brechtje

DIY Kaarsenhouder upcycle

DIY Kaarsenhouder upcycle Buiten wordt het eerder donker, de klok is een uur achteruit gegaan. De houtkachel staat af en toe al heerlijk bij ons

Lees Meer »
DIY
Brechtje

DIY Flower Famke XL

Flower Famke XL  In het boek staat DIY Flower Famke, je kunt nu met een sjabloon een bloem maken. Je hoeft niet meer de ronde sjablonen

Lees Meer »
Wil je ook op de hoogte blijven van het laatste stipnieuws van Brechtje? Meld je dan aan voor de Ge-stipt nieuwsbrief.


error: Content is protected !!