DIY Kaarsenhouder upcycle

Buiten wordt het eerder donker, de klok is een uur achteruit gegaan. De houtkachel staat af en toe al heerlijk bij ons thuis te branden, dan heb ik ook zin om kaarsjes aan te steken. In deze blog geef ik jou tips in recyclen en kaarsenhouders te maken. Dat kan op zoveel manieren…. lees jij mee?

Ik ben dol op recyclen en hergebruik! Heerlijk struinen in de kringloop samen met mijn lieve vriendinnen of man. Mijn neefjes vinden dit trouwens ook geweldig! Je vindt er de gaafste schatten, én je kunt er de tofste dingen mee maken. Je vindt alleen nooit 100 dezelfde dingen dus we kunnen niet allemaal hetzelfde maken.

Toch wil ik jullie dolgraag laten zien wat je er allemaal mee kunt.

De afgelopen jaren heb ik een klein beetje servies verzameld, nou ja eigenlijk gewoon heel veel.. Daaruit heb ik een aantal bordjes gekozen.

Omdat de kleur mooi is, of omdat ik de vorm mooi vind, of omdat de hartjes sjablonen er mooi op staan.

Ook heb ik meerdere soorten kaarsenhouders verzameld. Onder andere van de kringloop, maar ook bij Juffrouw Saartje in Gouda. Hier vind je de aller allermooiste kleine kaarsenhouders voor kerstboom kaarsjes. (Dat zijn de allerkleinste kaarsenhouders.)

Laat je inspireren door wat je ziet. Stip op gevoel of met een sjabloon. Daag jezelf uit en hergebruik.

Na veel vraag zijn de kaarsenhouders toegevoegd in de webshop. En speciaal voor jullie hebben we de klemmen er al vanaf gehaald.

Als het bordje Ge-Stipt en afgebakken is kun je hem plakken. Heb je een kaarsenhouder gekozen hebt kun je deze op het bordje lijmen.

Ik word niet gesponsord, maar deze is echt het beste: Bizon 2-componentenlijm. Deze werkt echt top, deze lijm wint het echt!

Met een spatel meng je de lijm (2 componenten) door elkaar.

Doe dit op een bordje wat weg mag, of een plastic deksel die je niet meer nodig hebt zoals een oud ijsbakje of een deksel van tomaten (zonder gaatjes).

Als de lijm goed gemengd is smeer je met de spatel de onderkant van de kaarsenhouder in.

Plak hem op de voor jou juiste plek van het bordje.

Laat het minimaal een dag drogen voordat je het gaat gebruiken.

Ik hoop heel erg dat ik jullie kan inspireren met deze blog. Dat je er warm bij mag zitten deze koudere dagen. En het gezellig kan maken met jouw eigen gemaakte kaarsenhouders.

Heb jij een kaarsen gestipt met de
DIY Ge-Stip kaarsenhouder ? Deel dit dan op Instagram en Facebook en gebruik de hashtags
#gestiptvolgtjou en #gestiptkaarsenhouder

Wil jij nog meer stipstips? In het Ge-Stipt boek vind je alle informatie. Ook heb ik een uitgebreide DIY gemaakt over de kaarsenhouder.