over brechtje

Hoe het begon...

Toen ik, zo’n kleine 10 jaar geleden alweer, voor het eerst het stippen uitprobeerde, wist ik het meteen. De rust en de ontspanning, het heerlijk gefocust bezig zijn, de tijd vergeten, iets moois maken voor jezelf of voor een ander… het klopte gewoon. Vanaf die dag stip ik dagelijks (soms zelfs ’s nachts). Wat aanvankelijk een uit de hand gelopen hobby leek, is inmiddels mijn levenswerk geworden. Ik doe niets liever dan anderen te leren stippen en te laten zien hoe helend het kan zijn. Deze website met webshop en mijn boek zijn daar het bewijs van.

Ge-Stipt

waarschuwing: stippen is verslavend

Alles kan en alles mag

Je begrijpt dat ik inmiddels ontelbare stippen heb gezet op allerlei voorwerpen: porseleinen bordjes, spiegels, snoeppotten, klokken, kaarsenhouders… ik heb me zelfs uitgeleefd op kerstballen. Inmiddels heb ik honderden vrouwen van jong tot oud (en een paar mannen) de techniek van het stippen mogen leren. Tijdens de workshops die ik geef door heel Nederland, en op beurzen waar ik sta met mijn opvallende zelfgeschilderde caravan. Zelfs de grootste criticaster heb ik weten te overtuigen van het grote plezier dat het stippen brengt.

Want: alles kan en alles mag. Wat mij betreft zitten er geen grenzen aan de mogelijkheden van het stippen. Daarom ontwerp ik samen met een grafisch vormgever allerlei patronen en sjablonen zodat er voor iedereen wat wils is om te stippen: van artisjok tot kolibri, van paashaas tot hond, van windmolen tot cactus. Mijn geliefde Henjo en ik maken verf in diverse neonkleuren zelf in onze garage, omdat deze simpelweg niet te verkrijgen is. En ik ontwikkel materialen om het stippen zo makkelijk mogelijk te maken, zoals een stipmaatje en kleureninspiratie-waaier.      

mijn missie

Het leven is een feestje, maar je moet wel zelf de slingers ophangen. Of, in mijn geval, de stippen zetten. Dat doe ik natuurlijk het liefst met anderen. Het is dan ook mijn missie om zoveel mogelijk mensen te leren stippen en samen de wereld een beetje kleurrijker te stippen!

50

soorten verf

70

sjablonen

1000+

stippers begeleid

1

zelfgeverfde caravan

Wist je dat?

What's in a name:

Mijn patronen vernoemd zijn naar de mensen die ik liefheb? Charlie en Sem zijn mijn neefjes, Famke is een van de kinderen waarvan ik nanny ben, Linda is een lief vriendinnetje die mijn teksten voor deze website naleest omdat ik zo vreselijk dyslectisch ben, en Keesje is onze kat.  

Ge-Stipt werk bij jou thuis:

Of je mijn gestipte producten ook kunt kopen?

Ja ik vind het ook leuk om op maat wat voor je te maken. Stuur me een bericht het liefst per e-mail en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

duurzaamheid:

Ik duurzaamheid belangrijk vind? Daarom is het meeste verpakkingsmateriaal gerecycled, gebruik ik vrijwel altijd tweedehands servies, zijn de sjablonen gemaakt van duurzaam plastic, kun je in mijn webshop kiezen voor verf van duurzame grondstoffen en is mijn boek zo milieuvriendelijk als mogelijk geproduceerd.

Carol

"Jaaaa, Wat heb je een leuk boek uitgebracht. Ik heb het helemaal uitgelezen. Duidelijk en met enthousiasme geschreven. Precies zoals jij bent. Dank je wel voor je creatieve plezier. Het is aanstekelijk. Lieve groet en blijf met zoveel plezier doorgaan."

Wil je ook op de hoogte blijven van het laatste stipnieuws van Brechtje? Meld je dan aan voor de Ge-stipt nieuwsbrief.


error: Content is protected !!