Wat houdt een workshop stippen precies in?

Tijdens een workshop Ge-Stipt maak je aan de hand van allerlei voorbeelden een gaaf kunstwerkje op een porseleinen bordje. Hierbij geef ik je alle tips en trics en werk je met het juiste stip gereedschap. Na een workshop ga je naar huis met jouw eigen unieke kunstwerkje.

Hoe lang duurt een workshop?

Een reguliere/basis workshop duurt 2,5 uur. Een gevorderden workshop duurt langer. Maar zo hebben we ook mini-workshops op beurzen en evenementen, deze duren meestal 45 min.

Kan ik ook een workshop aan iemand cadeau geven?

Natuurlijk kunt u een workshop cadeau doen. U kunt de workshop dan online boeken als u zelf ook mee gaat boekt u dus 2 workshop plekjes!

Kan ik mij aanmelden en later contant betalen?

Aanmelden gaat via de website, u kunt dan online betalen. Contant betalen kan dus niet.

Verzenden jullie via brievenbus?

Nee wij verzenden uitsluitend via pakket post. Omdat we dan een traceerbare code hebben. In het verleden raakten teveel brievenbus pakjes kwijt. Dat koste veel geld. Vandaar dat we de keus hebben gemaakt om uitsluitend via pakket post te verzenden.

Hoe lang duurt het voor ik een bestelling in huis heb?

We streven ernaar om een bestelling tussen 1 – 3 werkdagen te verzenden. Mocht u iets dringend nodig hebben neem dan contact op via de e-mail.

Kan ik een mooie vaas of kan van ge-stipt kopen/bestellen?

Ja u kunt via de email: ge-stipt@hotmail.com altijd een aanvraag doen voor een Kunstobject / servies op maat. U kunt een bestaand kunstobject kopen of een kunstobject op maat laten ontwerpen. Houd er rekening dat er veel tijd in een kunstobject gaat zitten en dat het stippen van een groot item zomaar een paar maanden in beslag kan nemen.

Kan ik voor grote groepen reserveren?

Ja, u kunt een offerte aanvragen voor groepen, workshops op maat, vrijgezellenfeestjes, pv-uitjes. Wees erop bedacht dat de workshops maanden vooruit worden gepland. Het is fijn als u tijdig uw aanvraag doet!

Er is iets mis met mijn bestelling?

Als er iets mis is met uw bestelling neem dan contact op via de e-mail.

Kan ik elk keramiek gebruiken om te stippen?

Nee, niet elk keramiek is geschikt. Het moet afgebakken kunnen worden in de oven. Let erop dat het het liefst geglazuurd is, en dat er geen beschadigingen zijn zoals craquelé, barsten of stukjes servies eraf zijn.

Kun je alle verf mengen?

Ja je kunt verf mengen. Een kleine kanttekening, ik zou zelf merk per merk houden om te mengen. Dat geldt ook voor de mediums en kleurloze verven.

Waar koop jij nou al dat mooie servies?

Mijn favoriete winkels zijn Dille en Kamille, Hema, Xenos, Blokker, Intratuin, Albert Heijn XL. Wees creatief, in de meeste woonwarenhuizen hebben ze prachtige stukken servies. Ook heb ik op mijn webshop speciaal een collectie HANDGESELECTEERD DOOR GE-STIPT samengesteld.

Waar stip je mee?

Het beste stip gereedschap vind ik zelf houten stokjes, hand geselecteerd gezaagd en geschuurd door Team Ge-Stipt zelf! Ook kun je stippen met ijzeren tools bijvoorbeeld dottingtools, embossingtools maar denk ook aan tandenstokers, saté prikkers en alles wat rond is en een egale ondergrond heeft.

Kan ik eten van Ge-Stipt keramiek?

Het wordt afgeraden om eten, zeker warm eten, rechtstreeks in aanraking te laten komen met ge-stipt keramiek. Rechtstreeks contact van bestek met het ge-stipte servies vermijden. Liever ook niet in de magnetron, oven en in de vaatwasser. Serveer er een bonbon of iets anders lekkers op. Of gebruik het als wandbordje met een leuke bordenhanger. Afwassen met de hand is geen probleem. Maar laat uw kunstwerkje niet weken in warm water!

Hoe werkt het afbakken?

Het liefst wil uw kunstwerkje minimaal 24 uur drogen. Hebt u veel stippen op stip gebruikt.
Laat het dan 36 of 48 drogen. Zet het wel graag stofvrij weg. Daarna kunt u het afbakken in de oven. Hoe u kunt afbakken leest u hier.